DomusCure verzorgt het zelfstandig oud worden in de eigen vertrouwde omgeving

Minister De Jonge (VWS) presenteerde op 18 juni 2018 het programma Langer Thuis wat ervoor moet zorgen dat ouderen langer zelfstandig blijven wonen. DomusCure heeft een betrouwbare en effectieve applicatie ontwikkelt die dit faciliteert.

---------------Persbericht---------------

Minister De Jonge (VWS) presenteerde op 18 juni 2018 het programma Langer Thuis wat ervoor moet zorgen dat ouderen langer zelfstandig blijven wonen. Volgens het programma is goede ondersteuning en zorg thuis, hulp voor de mantelzorgers en het inspelen op de behoeften en wensen van ouderen van groot belang. DomusCure heeft onder andere deze punten meegenomen in de ontwikkeling van een betrouwbare en effectieve applicatie die ervoor zorgt dat ouderen langer veilig en zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

DomusCure app

Een alarm kan gemaakt worden via de app, polszender of halszender naar gelang de situatie en persoonlijke voorkeur. De alarmering wordt via wifi of 3g/4g netwerk verzonden naar de zelf ingestelde mantelzorger(s). Op deze ondersteunende en betrouwbare manier komt uw alarmering aan, zelfs als er geen verbinding is met uw wifi. De pols- en/of halszender zijn voorzien van een low energie batterij. Op deze manier zijn de producten langdurig en op alle thuis situaties inzetbaar.

Mocht onverwachts de verbinding tussen de app en pols-/halszender verbroken worden, dan ontvangt de mantelzorger een melding. Op deze manier garandeert DomusCure dat u op alle verbonden apparaten ten alle tijden een alarmering kan maken. In de woonomgeving van de zorgbehoevende werkt de applicatie op uw eigen wifi netwerk. Verlaat u uw huis of valt de wifi verbinding weg, dan zal de applicatie overgaan naar uw 3g/4g mobiele netwerk. Het is per zorgbehoevende in te stellen hoe groot het gps bereik mag zijn. In onderling overleg kan besloten worden of er een melding verzonden moet worden naar de mantelzorger, bij het verlaten van een gebied. Om ondersteuning te bieden aan mantelzorgers is het product van DomusCure voorzien van een effectieve wijze van communicatie tussen de mantelzorger en cliënt. Dit wordt gerealiseerd door middel van pushberichten en een spreek en luister mogelijkheid. Een andere ingebouwde functie van de applicatie is de persoonlijke agenda waarin de cliënt afspraken en herinneringen kan beheren. Via het portaal kan de mantelzorger afspraken inplannen met de cliënt, voor bijvoorbeeld een kop thee, een wandeling of een belangrijk bezoek aan de arts.

Dit alles gebeurt op een veilige manier waarbij uw persoonsgegevens beschermd zijn achter een tweestapsverificatie en het voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Voor meer informatie of de contactgegevens kunt u terecht op www.domuscure.nl. Wij zien jullie graag op de Zorg & ICT Beurs in de Jaarbeurs te Utrecht op 12, 13 en 14 maart 2019.

 

-------------Einde Bericht-------------

 

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2018/06/18/340-miljoen-voor-thuiswonende-ouderen-zelfstandig-oud-worden-in-vertrouwde-omgeving