Kantoorpersoneel Carintreggeland werkt mee in de zorg

Carinteggreland, jarenlang een goede relatie van Van Breda, zet kantoorpersoneel in om gaten in werkroosters op te vullen.

Dat het voor bedrijven lastig is om personeel in te delen in de zomervakanties blijft natuurlijk een wederkerend probleem. Extra zwaar was het dit jaar weer voor de zorg, waar tekortkomingen zorgen voor gaten in werkroosters. Carintreggeland, waarmee wij een mooie en langdurige samenwerking mee hebben, heeft deze zomer maatregelen getroffen om dit intern op te lossen. De zorginstelling heeft een beroep gedaan op haar kantoorpersoneel die een zorgopleiding heeft genoten. In totaal zijn er negentien medewerkers die deze zomer hebben meegewerkt als wijkverpleegkundige of hulp bij Carintreggeland.

Eén van deze medewerkers, Heidi de Bruijn (één van de bestuurders bij Carinteggreland), maakte deel uit van dit selecte gezelschap. "Bij ons in de ondersteunende diensten hebben wij gezegd; laat iedereen die dat kan meewerken. En dan vind ik dat je als bestuur met een zorgopleiding het goede voorbeeld moet geven", zegt Heidi de Bruijn. Als lid Raad van Bestuur heeft Heidi ook een verleden in het veldwerk. Door de tekorten is dit dus een mooie oplossing die Carintreggeland heeft gevonden. Helaas is het voor de zorg nog steeds improviseren om de gaten in roosters op te vullen waardoor cliënten voldoende geholpen kunnen worden. Daarnaast geeft de Bruijn aan dat het noodzakelijk wordt voor zorgorganisaties om meer automatisering en hulpmiddelen te gebruiken/dan wel aan te schaffen. Hier moet volgens haar meer vaart achter worden gezet.

Het hele interview met Heidi de Bruijn is te zien op: https://www.rtvoost.nl/nieuws/317533/Bestuurder-Carintreggeland-de-werkvloer-op-om-gaten-in-de-roosters-op-te-vangen