Nieuwe Zorgconsulent Johan

Deze maand is Johan bij ons begonnen als zorgconsulent. Johan stelt zich graag aan u voor.

Ik ben Johan Koning, Consulent Woonzorgtechnologie bij Van Breda. Ik woon in Zwolle, samen met mijn vrouw Sandra. Wij hebben ook een dochter, Sarah. En zij woont samen met haar vriend in Zwolle. Ik ben kortgeleden 51 jaar geworden.

Mijn vrouw en mijn dochter werken allebei in de zorg. Mijn vrouw werkt in Zwolle bij Zonnehuisgroep IJssel-Vecht. En mijn dochter studeert komend jaar af als HBO-Verpleegkundige en werkt als verpleegkundige bij Buurtzorg in Zwolle.

Ik werk 32 uur per week bij Van Breda en daarnaast heb ik mijn eigen bedrijf in training, coaching en teamontwikkeling. Voordat ik met mijn eigen bedrijf begon heb ik bij diverse zorginstellingen gewerkt als projectontwikkelaar van vastgoed. Onder andere bij Philadelphia, Carante Groep, Elver en als laatste bij Frion. In dit werk leerde ik hoe belangrijk het is te werken vanuit de leefwereld van de bewoner, familie en zorgprofessional. Ook ontdekte ik dat ik het werken met mensen veel leuker vond dan te werken met vastgoed. Vanaf dat moment heb ik veel opleidingen gevolgd en mijzelf ontwikkeld als professioneel trainer en coach.

Vanuit mijn eigen bedrijf heb ik mensen gecoacht in het realiseren van persoonlijke doelen. En heb ik als teamcoach diverse workshops en trainingen verzorgd bij verschillende bedrijven en hebben we gewerkt met thema’s als organisatie- en teamidentiteit, waarden en missie. Ook heb ik communicatietrainingen gegeven aan ondernemers zodat zij nog beter met hun klant kunnen communiceren.

Mijn persoonlijke missie is: ‘Een bijdrage leveren aan een wereld waarin mensen snel en met plezier nieuwe dingen leren die helpen om hun doelen te bereiken.’

In mijn vrije tijd zit ik veel en vaak op de fiets. Genieten van de natuur en de vrijheid. Als ik op vakantie ga zal dat ook vaak een fietsvakantie zijn. En ik ben een enorme fan van LEGO, dat fantastische speelgoed uit Denemarken. Als vrijwilliger ben ik verbonden aan een MBO in Zwolle, het Deltion College. Via het programma Coach4More coach ik leerlingen die moeite hebben met het halen van hun doelen.

Mijn eerste indruk van Van Breda:

Ik vind dat Van Breda geweldige producten levert die zorgprofessionals helpen nog beter hun werk te doen. En die de bewoners/clienten zoveel mogelijk regie over geven over hun eigen leven. Ik ben heel blij dat ik samen met mijn collega’s van het mooie bedrijf Van Breda hier een bijdrage kan leveren door middel van het aanbieden van instructies en trainingen aan zorgprofessionals. Ik heb er zin in!