Verpleeghuis van de toekomst: Hofje Wendakker van Viattence

Vlak voor de kerstdagen is RTL Z in gesprek met Laurent de Vries van Viattence gegaan om het verpleeghuis van de toekomst te bespreken.

Vlak voor de kerstdagen is RTL Z in gesprek gegaan met Laurent de Vries van Viattence om het verpleeghuis van de toekomst te bespreken. Het verpleeghuis is bedoeld voor dementerenden, om ervoor te zorgen dat ook zij een fijn huis en een goed leven hebben. Dit wordt gedaan door persoonsgerichte zorg, waardoor men zich ook echt thuis voelt. Laurent de Vries haalt dan ook de volgende kreet aan: “Wij stellen de mens centraal, niet de aandoening”. Het verpleeghuis van de toekomst is niet te realiseren zonder goed werkende technologie, die ervoor zorgt dat de dienstverlening wordt geoptimaliseerd.

Daarom wordt tijdens dit interview de technologie bij Viattence besproken, die helpt bij het ondersteunen van het Viattence-personeel. De Vries van Viattence heeft het namelijk over de zorgalarmeringen van Van Breda waar Viattence gebruik van maakt. Door de technologie van Van Breda toe te passen, wordt de zorgverlening voor het personeel ook een stuk makkelijker. Wij spreken dan ook onze trots uit dat wij samen met Viattence samenwerken aan Hofje Wendakker.

Bent u benieuwd naar het gehele interview? Klik dan op de volgende link: https://www.rtlz.nl/special/future-health/video/4958686/laurent-vries-viattence-hofje-wendakker-innovatie-zorg-dementie