De Mizar hals-polszender: veilige en persoonlijke zorg voor bewoners.

Van Breda streeft met haar producten en diensten voortdurend naar meer tijd voor zorgmedewerkers voor het verlenen van warme zorg. Zo ook met de Mizar hals-polszender. De Mizar draagt bij aan het bieden van veilige en persoonlijke zorg binnen uw zorgorganisatie. In dit artikel lichten wij graag de werking van de Mizar aan u toe.

 

De Mizar

De Mizar is een accessoire waarmee een bewoner met één druk op de knop op ieder moment draadloos een zorgoproep kan maken. Dit draagt bij aan een veilig gevoel bij de bewoners en het bieden van persoonlijke zorg vanuit de zorgmedewerkers.

Zodra de bewoner een zorgoproep maakt, kan de zorgmedewerker binnen de Smart Paging app op de smartphone zien dat het om een oproep vanuit de hals-polszender gaat en vanuit welke kamer de oproep is gemaakt.

 

 

Hoe werkt de Mizar?

Het Albireo-systeem maakt het mogelijk dat de Mizar binnen uw gehele zorginstelling werkt. Zodra de bewoner een alarm maakt met de Mizar, ontvangen de Albireo-units in de omgeving een signaal van de Mizar. De dichtstbijzijnde Albireo met het sterkste signaal reageert op de oproep van de Mizar en verstuurt een melding naar de smartphones van de zorgmedewerkers. De zorgmedewerker krijgt, op basis van locatie-indicatie, inzicht in waar de desbetreffende bewoner zich bevindt. 

 

Waarin kenmerkt de Mizar zich?

De Mizar hals-polszender:

  • werkt op basis van een extreem energiezuinige batterij;
  • is volledig stof- en waterdicht;
  • voldoet aan alarmklasse II 869Mhz;
  • heeft een lichtgewicht design;
  • wordt compleet geleverd met een kit aan accessoires, waardoor de Mizar zowel om de hals of pols gedragen kan worden, maar ook aan de kleding geklemd kan worden.

 

De 'grote broer' van de Mizar

De Mizar heeft een ‘grote broer’, genaamde de Alcor. Deze hals-polszender wordt specifiek ingezet voor dwaaldetectie.

De Alcor is voorzien van een chip die het mogelijk maakt om een deur automatisch te ontgrendelen, zodra de desbetreffende bewoner bij de deur arriveert.

 

Meer informatie?

Bent u nieuwsgierig geworden naar de Mizar? Dan nodigen wij u uit om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Onze medewerkers vertellen u graag over de mogelijkheden waarin onze concepten uw organisatie kunnen ondersteunen.

Uiteraard kunt u zelf onze systemen live komen testen in onze demoruimte in Brummen.

Bent u benieuwd naar onze overige accessoires? Dan verwijzen wij u graag door naar onze webshop.