Optimale zorgcommunicatie, nu en in de toekomst.

Optimale zorgcommunicatie, nu en in de toekomst. Het Albireo concept biedt hierin ondersteuning voor zowel zorgmedewerkers, als bewoners. Het Albireo concept kenmerkt zich door haar flexibiliteit en functionaliteit. De veelzijdige eigenschappen van het Albireo concept zorgen ervoor dat deze multifunctionele alarmeringsunit een welkome aanvulling is op het basis zorgpakket van zowel de zorgmedewerkers, als de bewoners van zorgorganisaties. In dit artikel lichten wij graag de diverse eigenschappen van het Albireo concept voor u uit.

 

 

1. Multifunctionele zorgalarmering

Het Albireo concept bestaat uit een Multifunctionele IP alarmeringsunit die geplaatst kan worden in het appartement van een bewoner.

Het concept biedt de mogelijkheid om op verschillende manieren een zorgalarm mogelijk te maken richting zorgmedewerkers. Vervolgens biedt het systeem de mogelijkheid om op afstand een spreek-luisterverbinding te maken tussen de zorgmedewerker en de bewoner.

 

2. Locatie-indicatie

Locatie-indicatie kan mogelijk worden gemaakt zonder gebruik te hoeven maken van bakens. Albireo’s door het gehele gebouw zorgen er samen voor dat betrouwbare locatie-indicatie mogelijk kan worden gemaakt.

Zodra een bewoner een alarm maakt door middel van een hals-polszender, zal de locatie ook buiten de kamer van de bewoner inzichtelijk worden.

Dit komt doordat er een signaal wordt opgevangen door de dichtstbijzijnde Albireo’s. De Albireo stuurt vervolgens het alarm met locatie-indicatie door naar de smartphone van de zorgmedewerker.

 

3. Eenvoudig bedienbaar

De Albireo is eenvoudig bedienbaar voor zowel de zorgmedewerker, als voor de bewoner. Door de fysieke en overzichtelijke knoppen zal de gebruiksvriendelijkheid gewaarborgd blijven.

Daarnaast is Van Breda de enige woonzorgtechnologie-aanbieder in Nederland met een steunpunt (Steunpunt Woonzorgtechnologie B.V.) voorzien van speciaal opgeleide woonzorgtechnologie consulenten om de communicatieslag van de zorg naar de techniek te maken.

 

4. Aansluitmogelijkheden

De Albireo biedt de mogelijkheid om zowel volledig draadloos (WiFi en medische frequentie) als bedraad (IP) te functioneren. De unit is te beheren als netwerkcomponent en direct aan te sluiten op het netwerk van uw organisatie. Tussenkastjes zijn hierdoor overbodig.

Daarnaast kan de Albireo op meerdere manieren geconfigureerd worden, waardoor zowel nieuwbouw, renovatie en verhuizing mogelijk gemaakt kan worden.

Van Breda werkt met alle telefonienetwerken samen en voldoet aan NEN2575 voor smartphones in combinatie met het openbare net. Daardoor kan er gebruik worden gemaakt van een bestaand data/WiFi-netwerk. Een kostbaar Voice-over WiFi-netwerk zal hierdoor overbodig zijn.

 

5. Uniek toegangssysteem voor bewoners

De Albireo is te voorzien van een UMA baken die bij iedere toegangsdeur van de bewoner geplaatst kan worden. Dit maakt het mogelijk dat de bewoner door het systeem herkend zal worden en de deur automatisch van het slot zal gaan.

Hierdoor zal de bewoner altijd toegang hebben tot zijn of haar appartement en kan de bewoner gekaderd (veilige gebieden binnen het gebouw en/of tuinen) vrij rondlopen. De deur zal gesloten blijven voor bewoners die geen toegang hebben.  

Het systeem maakt het mogelijk om gesloten afdelingen af te bouwen. Het sluit volledig aan bij de visie van de Wet zorg en dwang (Wzd), waarbij bewoners zo min mogelijk belemmerd worden in hun dagelijks handelen. De veiligheid en vrijheid van de bewoner wordt hierdoor bevorderd. 

 

6. Koppelen met andere domotica

De Albireo is te koppelen met andere domotica. Dit maakt het mogelijk om naast zorggerelateerde functies ook uitgebreid te worden met domotica (woonfuncties). Denk hierbij aan zonwering, verlichting en het openen van een deur op afstand.

Op basis van een universele draadloze koppelmodule kunnen uw eigen sensoren of apparaten met I/O gekoppeld worden aan het Albireo systeem. Het is daarbij mogelijk om diverse draadloze accessoires te koppelen aan de Albireo. Denk hierbij aan een hals-polszender of een bewegingsmelder.

Daarbij is het ook mogelijk om accessoires van derden te koppelen aan het systeem.

De flexibiliteit in dit concept zorgt ervoor dat de Albireo voor verschillende doelgroepen en op basis van veranderingen in zorgzwaarte bijgestuurd kan worden.

 

7. Schaalbaar en uitbreidbaar

Het Albireo concept maakt het mogelijk om uitgebreid te worden met aanvullende concepten van Van Breda. Denk hierbij aan het VIOS 2.0 concept, het dwaaldetectie concept en het Smart Paging concept, welke vervolgens aangevuld kunnen worden met diverse accessoires.

Door het toepassen van draadloze accessoires en functies op basis van een licentie is het Albireo concept eenvoudig op te schalen.

Daarbij is de Albireo uitbreidbaar met een extra Albireo slave spreek-luisterunit voor grotere appartementen.

 

8. Beheer en accessoires

De Albireo units en accessoires kunnen in de beheersoftware op afstand geconfigureerd, beheerd, geüpdatet en geprogrammeerd worden.

De beheersoftware maakt het mogelijk om eenvoudig op kamerniveau alle instellingen van de Albireo en accessoires in te stellen.

De Albireo IP is net als de overige componenten te beheren vanuit de IP-beheeromgeving (PRTG) van uw organisatie.

De Albireo GEN3 voldoet aan de hoogste hardware-eisen voor gebruik in kritische omgevingen (medical grade). Van Breda biedt 10 tot 15 jaar garantie op de levering in hardware voor de Albireo GEN3.

 

Meer informatie?

Bent u nieuwsgierig geworden naar dit concept? Dan nodigen wij u uit om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Wij vertellen u graag over de mogelijkheden waarin onze concepten uw organisatie kunnen ondersteunen.

Uiteraard kunt u zelf onze systemen live komen testen in onze demoruimte in Brummen.

Bent u al in het bezit van ons Albireo concept of bent u benieuwd naar welke accessoires wij leveren? Bezoek dan onze webshop voor een overzicht van ons assortiment.