Het sterrenstelsel van Van Breda: de Alcor uitgelicht.

Een groot deel van de producten uit het productportfolio van Van Breda zijn vernoemd naar heldere sterren in het melkwegstelsel. In dit artikel lichten wij de ‘Alcor’ voor u uit.

 

 

De Alcor 

De Alcor is een heldere dubbelster in het sterrenbeeld ‘Grote Beer’ en vormt samen met de Mizar een met het blote oog te scheiden dubbelster.

  

Door sebastien lebrigand from crépy en valois, FRANCE - ALCOR et MIZAR, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=36656822

 

Bij Van Breda is de Alcor een accessoire waarmee een bewoner met één druk op de knop draadloos een zorgoproep kan maken. Dit draagt bij aan een veilig gevoel bij de bewoners en het bieden van persoonlijke zorg vanuit de zorgmedewerkers.

Het Albireo-systeem maakt het mogelijk dat de Alcor binnen de gehele zorginstelling werkt. Bij een noodsituatie verliest u geen kostbare seconden met onze draadloze medaillonzender Alcor; deze meldt de locatie van waar de oproep gemaakt is direct door via een Albireo unit. De zorgmedewerker weet hierdoor waar in het gebouw er actie ondernomen dient te worden.

De Alcor wordt specifiek ingezet voor dwaaldetectie. Deze hals-polszender is geschikt voor bewoners waarvan waargenomen dient te worden of zij zich binnen of buiten veilige zones bevinden. Daarbij is de Alcor voorzien van een chip die het mogelijk maakt om de voordeur van de bewoner automatisch te ontgrendelen, nog voordat een bewoner hiervoor een handeling verricht. Het gevoel van vrijheid wordt hiermee bevorderd.

 

 


 

 

 

Meer informatie?
Bent u nieuwsgierig geworden naar onze concepten? Dan nodigen wij u uit om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Onze medewerkers vertellen u graag over de mogelijkheden waarin onze concepten uw organisatie kunnen ondersteunen.

Uiteraard kunt u zelf onze systemen live komen testen in onze demoruimte in Brummen.

Bent u benieuwd naar ons volledige assortiment? Dan verwijzen wij u graag door naar onze webshop.