Video Incident Detection System 2.0

Ter verlichting van uw zorgmedewerkers en voor het comfort en de veiligheid van uw cliënten is er VIOS 2.0. Slimme beeldsensor technologie is dé aanvulling op uw zorgalarmeringssysteem en biedt zeer geavanceerde alarmeringsmogelijkheden. 

 

 

 

Voordelen VIOS 2.0

Detecteren van situaties

Detecteren van situaties

Vermindert valse alarmen

Vermindert valse alarmen

Beelden op uw Smartphone

Beelden op uw Smartphone

Intelligente beeldherkenning Intelligente beeldherkenning

Intelligente beeldherkenning

Om te kunnen beoordelen of een bewoner hulp nodig heeft, is de expertise van uw medewerker onmisbaar. De slimme beeldsensor technologie VIOS 2.0 neemt dit menselijk denken en handelen niet over, maar assisteert bij het maken van de juiste keuze. Meldingen van het systeem komen binnen op de Smartphones van geautoriseerde medewerkers.

Camera's aankopen

De slimme beeldsensor technologie VIOS 2.0 is schaalbaar en verplaatsbaar, hierdoor is het niet nodig veel apparatuur in de basis aan te kopen. Het plaatsen van camera's valt onder het beheer van uw zorgorganisatie maar kan ook door Van Breda verzorgd worden. U kan ervoor kiezen aansluitpunten in de bouw aan te laten brengen en later naar behoefte een camera te plaatsen.

Scenario's vastleggen

U weet vanuit uw expertise welke situaties voor uw bewoners gevaarlijk kunnen zijn. Met deze kennis kunt u voor een bewoner één of meerdere scenario’s vastleggen in de slimme beeldsensor technologie VIOS 2.0. De door u in het systeem vastgelegde gevaarlijke situaties zijn een trigger voor het maken van een persoonlijk alarm.

U kunt criteria zoals beweging en tijdsduur verbinden in een If-Then-Else logica. Te denken valt aan het verlaten van de kamer, het betreden van de badkamer/toilet in combinatie met de tijdsduur dat een bewoner in de badkamer/toilet aanwezig is. Het gemaakte alarm wordt ontvangen op uw Smartphone in combinatie met de Smart Paging App.

Beelden bekijken & beoordelen

Uw zorgmedewerker kan aan de hand van het alarm de beelden bekijken door te swipen over het beeldscherm. Op basis van de beelden kan uw zorgmedewerker beoordelen of er zorg verleend dient te worden of dat de situatie veilig is.  

Beveiliging VIOS 2.0 systeem

Het VIOS 2.0 systeem is goed beveiligd. Alleen tijdens een alarmsituatie kan een geautoriseerde medewerker de beelden direct live bekijken op een Smartphone of een beeldscherm. Het terugkijken van opgenomen beelden na een gebeurtenis is alleen mogelijk door een geautoriseerde medewerker of indien gewenst is deze functie geheel uit te schakelen

Privacy en efficiëntie 

De slimme beeldsensor technologie VIOS 2.0 is voor zowel de zorgmedewerker als uw cliënt een welkome aanvulling op het basis zorgpakket. Minder verstoringen van de nachtrust leiden tot een betere gemoedstoestand overdag. De zorgmedewerker kan in één oogopslag zien wat er aan de hand is waardoor nachtelijke rondes overbodig worden. Omdat het systeem werkt met camerabeelden is het wel privacy gevoelig. U gaat als zorgorganisatie in goed overleg met de familie van uw cliënt over het gebruik van het systeem en dient hiervoor akkoord te vragen. Wij kunnen u assisteren met uw motivatie (waarom het systeem veilig is) en kunnen u praktijkcases als referentie opgeven. 

Kenmerken VIOS 2.0

Verschillende zones per camera

Geavanceerde bewegingsdetectie

Geschikt voor IP en Wi-Fi camera's

Centraal en decentraal beheer mogelijk

Diverse autorisatieniveau's voor gebruik/beheer

Beelden direct op uw Smartphone

Komt u testen?

Op onze bedrijfslocatie in Brummen hebben wij een demonstratiekamer geheel in stijl ingericht.
U bent van harte welkom om ons VIOS 2.0 systeem zelf te komen testen zodat u kan beoordelen hoe het systeem in te zetten is voor uw organisatie.
Daarnaast zouden wij graag van u willen leren; aan de hand van praktijkcases en uw ervaring optimaliseren wij het systeem voortdurend. Als u zelf wilt testen maak dan nu een afspraak of bel 0575-568105.

 

Meer weten?

Heeft u een vraag, bent u geïnteresseerd  in de prijs of zou u graag over dit concept willen sparren? Neem dan nu per mail contact op of bel 0575-568105.

Downloads

Download hier onze brochure